przepisy z:
marchewka
Najstarsza odmiana marchwi była niepozorna: ziemista w smaku, purpurowa i rozgałęziona jak korzenie drzewa. Dziś nie wyobrażamy sobie bez niej bulionów, sałatek, zawiesistych zimowych gulaszy, a nawet ciasta, marchewkowego oczywiście.
-
Marchewkowe pankejki z kremowym serkiem
śniadanie
-
Ciasto marchewkowe z kremem z kwaśnej śmietany
marchew / święta / śmietana
-
Terrina z warzyw korzeniowych z majonezem borowikowym
grzyby / dynia / marchewka
-
Kurczak pieczony w całości z ziemniakami i kolorowymi marchewkami
ziemniaki / marchew / kurczak
-
Grzanka z sosem z kiszonych grzybów
chleb / marchew / grzyby
-
Zupa brukwiowo-marchwiowa z pulpecikami z indyka i lubczykiem
marchew / zupa / mięso
-
Porchetta nadziewana wątróbką i wiśniami
wiśnie / mięso / kuchnia włoska
-
Pesto z naci marchewki i liści rzodkiewki
migdały / rzodkiewka / pesto
-
Pieczone warzywa z halloumi, oliwą truflową i ziołami
warzywa / zioła / wegetariańskie
Reklama