przepisy z:
marchewka
Najstarsza odmiana marchwi była niepozorna: ziemista w smaku, purpurowa i rozgałęziona jak korzenie drzewa. Dziś nie wyobrażamy sobie bez niej bulionów, sałatek, zawiesistych zimowych gulaszy, a nawet ciasta, marchewkowego oczywiście.
Marchewkowe pankejki z kremowym serkiem
śniadanie
Ciasto marchewkowe z kremem z kwaśnej śmietany
marchew / święta / śmietana
Terrina z warzyw korzeniowych z majonezem borowikowym
grzyby / marchewka / dynia
Kurczak pieczony w całości z ziemniakami i kolorowymi marchewkami
marchew / kurczak / ziemniaki
Grzanka z sosem z kiszonych grzybów
marchew / grzyby / chleb
Zupa brukwiowo-marchwiowa z pulpecikami z indyka i lubczykiem
marchew / zupa / mięso
Porchetta nadziewana wątróbką i wiśniami
kuchnia włoska / wiśnie / mięso
Pesto z naci marchewki i liści rzodkiewki
pesto / rzodkiewka / migdały
Pieczone warzywa z halloumi, oliwą truflową i ziołami
wegetariańskie / zioła / warzywa
Reklama