![Zupa z pulpetami z indyka, brukwią i marchwią (fot. dinnershow.studio)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/_g3FxdsVBiZbBGK7_635w5_SY4GcSTkVza9lDccjDMs/fill/1418/1682/fp:0.46:0.32/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjIvMDgtMjQv/MzA3QTQ1ODkuanBn.jpg)
Zupa brukwiowo-marchwiowa z pulpecikami z indyka i lubczykiem
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- brukiew
- ½ sztuki
- marchewka
- 1 sztuka
- cebula
- 1 sztuka
- masło
- 1 łyżka
- woda
- 200 ml
- lubczyk
- garść liści
- mielona pierś indycza
- 160 g
- żółtko jajka „zerówki”
- 1 sztuka
- bułka tarta
- 2 łyżki
- sól
- do smaku
- jasny sos sojowy
- 1 łyżka