![](https://mediaconvert.kukbuk.pl/UGqSNMtT8eXk2Fbsd_f_y2DihUoB6gdwqv8yct-qG0g/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjIvMTEtMjMv/SU1fMDEwMzcuanBn.jpg)
Terrina z warzyw korzeniowych z majonezem borowikowym
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- Terrina:
- masło
- 2 łyżki
- cebula
- 1 sztuka
- czosnek
- 2 ząbki
- por
- 1 sztuka
- marchewka
- 2 sztuki
- pietruszka
- 2 sztuki
- dynia piżmowa
- ¼ sztuki
- jajko „zerówka”
- 2 sztuki
- kaszka kukurydziana
- 3 łyżki
- starty parmezan
- 3 łyżki
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- Majonez borowikowy:
- suszone borowiki
- 4 sztuki
- białko jajka „zerówki”
- 1 sztukaa
- żółtko jajka „zerówki”
- 3 sztuki
- olej rzepakowy
- 1 szklanka
- musztarda diżońska
- 1 łyżeczka
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku