![Porchetta nadziewana wątróbką i wiśniami](https://mediaconvert.kukbuk.pl/UTqay7gmnaDvuKQ_bjoLHC8hbMuPbGozr5EEeco0pAQ/fill/1418/1682/fp:0.49:0.41/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjIvMDgtMTYv/MzA3QTMxOTQuanBn.jpg)
Porchetta nadziewana wątróbką i wiśniami
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- szalotka
- 3 sztuki
- czosnek
- 3 ząbki
- oliwa
- do smażenia
- tymianek
- 3 gałązki
- rozmaryn
- 4 gałązki
- wiśnie
- 200 g
- wytrawny cydr
- 250 ml
- kurze wątróbki
- 400 g
- orzechy włoskie
- 100 g
- bułka tarta
- 50 g
- mielony cynamon
- do smaku
- mielony kumin
- do smaku
- chili
- do smaku
- boczek wieprzowy ze skórą
- 2-3 kg
- sól i pieprz
- do smaku
- warzywa korzeniowe (marchew, seler, pietruszka)
- 1 kg