sezon na:
cebula
Starożytni Egipcjanie czcili ją i spożywali na ołtarzach i największych ucztach, w średniowieczu służyła jako waluta. Nic dziwnego, to w końcu najbardziej rozchwytywane warzywo w niemal każdej kuchni. Ma moc wyciskania łez i nieskończone możliwości przeobrażania się - z drapieżnej i ostrej w słodką i kuszącą.
-
Francuska zupa cebulowa
zupy / jednogarnkowe / cebula
-
Zupa krem z porów i ziemniaków
zupy / ziemniaki / por
-
Terrina z warzyw korzeniowych z majonezem borowikowym
grzyby / dynia / marchewka
-
Galette z karmelizowanymi szalotkami i kozim serem
cebula / obiad / ser
-
Pierogi z farszem ziemniaczanym z karmelizowaną cebulą i kwaśną śmietaną
ziemniaki / cebula / pierogi
-
Gazpacho
pomidory / zupa / papryka
-
Tortilla de patatas
ziemniaki / cebula / jajka
-
Śródziemnomorska sałatka z udonem i fetą
feta / makaron / kuchnia śródziemnomorska
-
Sałatka fattoush
ogórki / sałata / kuchnia azjatycka
Reklama