sezon na:
cebula
Starożytni Egipcjanie czcili ją i spożywali na ołtarzach i największych ucztach, w średniowieczu służyła jako waluta. Nic dziwnego, to w końcu najbardziej rozchwytywane warzywo w niemal każdej kuchni. Ma moc wyciskania łez i nieskończone możliwości przeobrażania się - z drapieżnej i ostrej w słodką i kuszącą.
Terrina z warzyw korzeniowych z majonezem borowikowym
grzyby / marchewka / dynia
Galette z karmelizowanymi szalotkami i kozim serem
cebula / ser / obiad
Pierogi z farszem ziemniaczanym z karmelizowaną cebulą i kwaśną śmietaną
cebula / ziemniaki / pierogi
Gazpacho
zupa / papryka / pomidory
Tortilla de patatas
cebula / jajka / ziemniaki
Śródziemnomorska sałatka z udonem i fetą
kuchnia śródziemnomorska / feta / makaron
Sałatka fattoush
sałata / kuchnia azjatycka / ogórki
Pieczone warzywa z halloumi, oliwą truflową i ziołami
wegetariańskie / zioła / warzywa
Francuska zupa cebulowa
cebula / zupa / kuchnia francuska
Reklama