Kukbuk
Kukbuk
focaccia

Pesto z naci marchewki i liści rzodkiewki

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 10 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
migdały
50 g
czosnek
1
oliwa
60 ml
liście rzodkiewki
30 g
nać marchewki
15 g
liście bazylii
15 g
parmigiano reggiano lub inny twardy ser dojrzewający
30 g
lód
2 kostki
sól i pieprz
do smaku

Przepis i przygotowanie: Michał Toczyłowski


Stylizacja: Magda Olszewska-Kaniuk


Zdjęcie: dinnershow.studio

krok 1

Migdały, czosnek i oliwę blendujemy. Dodajemy wszystkie liście, starty ser i kostki lodu (zapobiegną wzrastaniu temperatury, a co za tym idzie – zmianie koloru liści z zielonego na szarozielony). Blendujemy, doprawiamy solą i pieprzem.

krok 2

Podajemy z pieczywem, focaccią lub jako sos do makaronu.

Ten i więcej podobnych przepisów znajdziecie w wydaniu: Wszystko płynie Magazynu KUKBUK >>

Więcej przepisów na rzodkiewki:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk