przepisy z:
marchewka
Najstarsza odmiana marchwi była niepozorna: ziemista w smaku, purpurowa i rozgałęziona jak korzenie drzewa. Dziś nie wyobrażamy sobie bez niej bulionów, sałatek, zawiesistych zimowych gulaszy, a nawet ciasta, marchewkowego oczywiście.

Marchewkowe pankejki z kremowym serkiem
śniadanie

Ciasto marchewkowe z kremem z kwaśnej śmietany
marchew / święta / śmietana

Terrina z warzyw korzeniowych z majonezem borowikowym
grzyby / dynia / marchewka

Kurczak pieczony w całości z ziemniakami i kolorowymi marchewkami
ziemniaki / marchew / kurczak

Grzanka z sosem z kiszonych grzybów
chleb / marchew / grzyby

Zupa brukwiowo-marchwiowa z pulpecikami z indyka i lubczykiem
marchew / zupa / mięso

Porchetta nadziewana wątróbką i wiśniami
wiśnie / mięso / kuchnia włoska

Pesto z naci marchewki i liści rzodkiewki
migdały / rzodkiewka / pesto

Pieczone warzywa z halloumi, oliwą truflową i ziołami
warzywa / zioła / wegetariańskie
Reklama


















