SEZON NA
Fasolkę szparagową
Sprowadzona przed wiekami do Europy przez hiszpańskich żeglarzy, dzisiaj króluje w letnich obiadach. Zielona lub żółta fasolka szparagowa sprawdzi się w curry, choć nie obrazi się, jeśli polejemy ją masłem lub podamy z jajkiem sadzonym. Do tego kryje w sobie bogactwo smaku, witamin i białka.
-
Cacio e pepe z makaronem spaghetti, fasolką szparagową i pancettą
makarony / fasolka szparagowa / kuchnia włoska
-
Tabbouleh z pęczaku, fasolki szparagowej i czerwonych porzeczek z pieczonym koprem włoskim
fasolka szparagowa / kasza / sałatka
-
Potrawka z białej fasoli i małży ze smażonym dorszem
owoce morza / ryba / fasola
-
Sałatka z zielonych warzyw z jajkiem
sałata / fasolka szparagowa / zioła
-
Dorada z warzywami
fasolka szparagowa / brzoskwinie / ryba
-
Risotto verde
zioła / risotto / kuchnia włoska
-
Pieczona fasolka szparagowa w sosie sojowo-imbirowym
sos / lunch / fasolka szparagowa
-
Quiche pełen zielonych warzyw
szpinak / tarta / brokuły
-
Łosoś marynowany w miso z fasolką szparagową i purée z dyni
fasolka szparagowa / łosoś / dynia