14 szybkich przepisów na długi weekend
Chyba każdemu zdarzyło się gotować obiad w plenerze lub w skąpo wyposażonej kuchni podczas urlopu. Oto czternaście dań na bazie gotowych półproduktów – do przygotowania w kilka chwil, niezależnie od warunków.
Nadchodzi długo wyczekiwana majówka! Sprawdźcie, co ugotować, jak się zrelaksować i gdzie wyjechać w długi weekend!
Chyba każdemu zdarzyło się gotować obiad w plenerze lub w skąpo wyposażonej kuchni podczas urlopu. Oto czternaście dań na bazie gotowych półproduktów – do przygotowania w kilka chwil, niezależnie od warunków.
Piknik na trawie to idealny sposób na spędzenie letniego dnia. Zobaczcie, jakie słodkie i słone przekąski warto zjeść podczas uczty na łonie natury!
Poznajcie teorię grillowania i podstawowe techniki, dzięki którym unikniecie błędów, a wasze dania będą smakowały jeszcze lepiej.
Chyba każdemu zdarzyło się gotować obiad w plenerze lub w skąpo wyposażonej kuchni podczas urlopu. Oto czternaście dań na bazie gotowych półproduktów – do przygotowania w kilka chwil, niezależnie od warunków.
Piknik na trawie to idealny sposób na spędzenie letniego dnia. Zobaczcie, jakie słodkie i słone przekąski warto zjeść podczas uczty na łonie natury!
Poznajcie teorię grillowania i podstawowe techniki, dzięki którym unikniecie błędów, a wasze dania będą smakowały jeszcze lepiej.
Na naszym grillowaniu każdy jest mile widziany! Najedzą się miłośnicy mięsa i weganie, ci, którzy lubią zjeść ostro, i zwolennicy łagodniejszych smaków. A dla kochających słodkości – deser prosto z rusztu. Oto dania z grilla warte grzechu!
Sezon grillowy uważamy za otwarty! Na ruszcie lądują ryby i mięsa, a na talerzach – dla równowagi – lekkie sałatki. Co położyć na grillu?
Jak przygotować ten popularny kawałek wieprzowiny, żeby był jeszcze smaczniejszy?
Kiełbasa zagryzana chlebem nie jest już szczytem marzeń nawet zatwardziałych mięsożerców. Co to oznacza? Że dania na grilla przechodzą metamorfozę!
Zamiast lodów i ciastek lekki letni deser – owoce w paski. Jak je przygotować?
Dla głodnych i tych na diecie, dla kuchennych leni i tych, którzy lubią wyzwania – wypróbujcie nasze przepisy na letnie sałatki.
Zgrabne i eleganckie, świetnie odnajdują się w każdej sytuacji. Na gofrze, w azjatyckiej sałatce czy sauté – szparagi możemy jeść na okrągło. Rozpocznijcie szparagową rozpustę!
Maj nie bez powodu jest jednym z najbardziej wyczekiwanych miesięcy – w końcu zaczyna się od długiego weekendu. Sprawdźcie, jak zorganizować wymarzoną majówkę!
Leniuchowanie to nie powód do wstydu – szczególnie teraz, w wielką majówkę. Zobaczcie, jak dobrze wypocząć i oddać się nicnierobieniu, zgodnie z filozofią vidorra!
Mamy jedną z najbardziej zielonych stolic w Europie. Czy wiecie, komu to zawdzięczamy? Poznajcie genialną architektkę krajobrazu, Alinę Scholtz.
Maj nie bez powodu jest jednym z najbardziej wyczekiwanych miesięcy – w końcu zaczyna się od długiego weekendu. Sprawdźcie, jak zorganizować wymarzoną majówkę!
Leniuchowanie to nie powód do wstydu – szczególnie teraz, w wielką majówkę. Zobaczcie, jak dobrze wypocząć i oddać się nicnierobieniu, zgodnie z filozofią vidorra!
Mamy jedną z najbardziej zielonych stolic w Europie. Czy wiecie, komu to zawdzięczamy? Poznajcie genialną architektkę krajobrazu, Alinę Scholtz.
Warszawa nigdy nie śpi – również pod względem kulinarnym. To miasto stale poszukuje nowych smaków. I co najważniejsze – ciągle je znajduje!
Zapomnijcie o słownych drwinach typu „Brzydgoszcz” czy pokpiwaniu na temat bydgoskiej Wenecji. Mieszkam tu już z rodziną przeszło rok, czyli wystarczająco, żeby się przekonać, że bydgoszczanie nie mają kompleksów – także kulinarnych. Zobaczcie, gdzie warto się u nas najeść i w czym rozsmakować.
Ciao Basia, czyli Basia Kruk, trend reasercherka i najbardziej kolorowa dziewczyna Instagrama, zabiera nas na spacer po Krakowie. Jeśli kochacie klimatyczne miejsca pełne nasyconych barw, inspirujące i ożywcze – zarówno dla oczu, jak i dla podniebienia – ten przewodnik jest dla was.
Warszawa nigdy nie śpi – również pod względem kulinarnym. To miasto stale poszukuje nowych smaków. I co najważniejsze – ciągle je znajduje!
Zapomnijcie o słownych drwinach typu „Brzydgoszcz” czy pokpiwaniu na temat bydgoskiej Wenecji. Mieszkam tu już z rodziną przeszło rok, czyli wystarczająco, żeby się przekonać, że bydgoszczanie nie mają kompleksów – także kulinarnych. Zobaczcie, gdzie warto się u nas najeść i w czym rozsmakować.
Ciao Basia, czyli Basia Kruk, trend reasercherka i najbardziej kolorowa dziewczyna Instagrama, zabiera nas na spacer po Krakowie. Jeśli kochacie klimatyczne miejsca pełne nasyconych barw, inspirujące i ożywcze – zarówno dla oczu, jak i dla podniebienia – ten przewodnik jest dla was.
Gdynia to intrygujące miasto. Słynie głównie z architektury modernistycznej, ale znajdziemy tu też sporo miejsc, które zadowolą smakoszy. My wybraliśmy 11 lokali, w których nigdy się nie zawiedliśmy. Oto najlepsze restauracje w Gdyni!
Kieliszek albo cała butelka, klasyczne białe lub intrygujące pomarańczowe, do posiłku albo solo. Wino ma różne oblicza, a pite w przyjaznych wnętrzach, smakuje jeszcze lepiej. Oto, gdzie w Poznaniu napijecie się rieslinga i „naturalsów”.
Jeśli kuchnia wielkopolska kojarzy wam się z ziemniakami, czyli pyrami, to trop jest jak najbardziej trafny, jednak gastronomiczna mapa Poznania jest zdecydowanie bardziej otwarta na świat. Szanuje lokalność, ale chętnie zerka też do kuchni azjatyckiej i włoskiej, czerpie z tradycji cukiernictwa i stawia na rośliny. Zobaczcie, gdzie w Poznaniu dobrze się najeść i napić!
Gdzie dobrze zjeść we Wrocławiu? Nasza ciekawość jest równie wielka jak apetyt! Wybraliśmy się więc na poszukiwanie najlepszych restauracji w stolicy Dolnego Śląska. Od polskiej klasyki, przez kuchnię tajską, bliskowschodnią i japońską, po ciekawe autorskie projekty – jest co odkrywać!
Od betonowego zgiełku odpoczywamy w cieniu drzew, podziwiając najpiękniejsze krajobrazy w kraju. Oto mniej znane parki narodowe, które trzeba odwiedzić.