sezon na
botwinę
Obowiązkowy składnik wiosennej zupy. Rozbudza apetyt na kolejne kulinarne wyzwania, a do tego koi nerwy delikatnym smakiem. Botwinę najlepiej jeść, kiedy jej liście są miękkie, a korzeń mały – wtedy ma najwięcej do zaoferowania.
Sałatka z młodych buraków
buraki / botwina / porzeczki
Galettes z botwiną i bryndzą
botwina / tarta / ser
Wiosenny makaron linguini z botwiną
botwinka / botwina / makaron
Letnia sałatka z liści botwinki z kurkami i malinami
maliny / botwinka / botwina
Botwina w stylu orientalnym – zupa na mleczku kokosowym
zupy / zupa / botwinka
Zupa botwinka z wiśniami i opiekanymi ziemniakami
zupy / ziemniaki / wiśnie
Warzywne placuszki z botwiny z dipem czosnkowo-ziołowym
cukinia / botwinka / botwina
Wegańskie pesto z botwiny ze słonecznikiem
botwinka / botwina
Kaszotto gryczane z botwiną
botwinka / botwina / kasza
Reklama