sezon na
botwinę
Obowiązkowy składnik wiosennej zupy. Rozbudza apetyt na kolejne kulinarne wyzwania, a do tego koi nerwy delikatnym smakiem. Botwinę najlepiej jeść, kiedy jej liście są miękkie, a korzeń mały – wtedy ma najwięcej do zaoferowania.

Sałatka z młodych buraków
buraki / botwina / porzeczki

Galettes z botwiną i bryndzą
botwina / tarta / ser

Wiosenny makaron linguini z botwiną
botwinka / botwina / makaron

Letnia sałatka z liści botwinki z kurkami i malinami
maliny / botwinka / botwina

Botwina w stylu orientalnym – zupa na mleczku kokosowym
zupy / zupa / botwinka

Zupa botwinka z wiśniami i opiekanymi ziemniakami
zupy / ziemniaki / wiśnie

Warzywne placuszki z botwiny z dipem czosnkowo-ziołowym
cukinia / botwinka / botwina

Wegańskie pesto z botwiny ze słonecznikiem
botwinka / botwina

Kaszotto gryczane z botwiną
botwinka / botwina / kasza
Reklama



















