Zupa botwinka z wiśniami i opiekanymi ziemniakami
czas przygotowania: 45 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- botwina
- 1 pęczek
- marchew
- 1 sztuka
- pietruszka
- 1 sztuka
- cebula
- 1 sztuka
- masło
- 2 łyżki
- wiśnie mrożone
- 100 g
- bulion warzywny
- 750 ml
- mąka pszenna
- 1 łyżka
- sok z cytryny
- 2 łyżki
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- koperek siekany
- 2 łyzki
- szczypior siekany
- 1 łyżka
- do podania
- młode ziemniaki
- 2 sztuki
- sól
- do gotowania
- masło
- 1 łyżka
- śmietana 18%
- 2 łyżki
- świeże zioła
- według uznania