![Gryczane kaszotto z botwiną i orzechami włoskimi (fot. Maciek Niemojewski)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/Nr_skLAb92tRQ0p_4z4SSRakcHtXVYRKsDMKF1Wo5WA/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjAvMDUtMTQv/a2Fzem90dG9fWE9o/Z3dJVy5qcGc.jpg)
Kaszotto gryczane z botwiną
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- botwina
- 1 pęczek
- cebula
- 1 sztuka
- czosnek
- 2 ząbki
- masło
- 2 łyżki
- kasza gryczana
- 100 g
- bulion warzywny lub woda
- 400 g
- sok z pomarańczy
- z 1/2 sztuki
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- do podania:
- ser kozi:
- 50 g
- natka pietruszki
- garść
- orzechy włoskie
- garść