sezon na
bób
Król lata, który w ciepłe dni nie ma sobie równych. Najlepiej smakuje sam z łyżką masła albo w lekkiej sałatce. W kuchni doceniali go już przed tysiącem lat Egipcjanie, którzy przygotowywali z bobu pierwsze sycące falafele.
-
Jogurt wędzony, z chlebkiem naan, jajkami, kurkami i pikantnym olejem
jajka / jogurt / kurki
-
Tadżin z bobem, groszkiem i soczewicą
bób / kuchnia marokańska / soczewica
-
Humus z bobu z miętą
bób / humus / czosnek
-
Dorada z warzywami
fasolka szparagowa / brzoskwinie / ryba
-
Risotto verde
zioła / risotto / kuchnia włoska
-
Quiche pełen zielonych warzyw
szpinak / tarta / brokuły
-
Wegańskie pulpety w sosie chrzanowym
bób / święta / wegańskie
-
Sałatka z żółtych pomidorów, fety i bobu
feta / bób / pomidory
-
Straciatella z kurkami i bobem
grzyby / bób / kurki
Reklama