sezon na
bób
Król lata, który w ciepłe dni nie ma sobie równych. Najlepiej smakuje sam z łyżką masła albo w lekkiej sałatce. W kuchni doceniali go już przed tysiącem lat Egipcjanie, którzy przygotowywali z bobu pierwsze sycące falafele.

Jogurt wędzony, z chlebkiem naan, jajkami, kurkami i pikantnym olejem
jajka / kurki / jogurt

Tadżin z bobem, groszkiem i soczewicą
bób / soczewica / kuchnia marokańska

Humus z bobu z miętą
bób / czosnek / humus

Dorada z warzywami
fasolka szparagowa / ryba / brzoskwinie

Risotto verde
risotto / kuchnia włoska / zioła

Quiche pełen zielonych warzyw
brokuły / szpinak / tarta

Wegańskie pulpety w sosie chrzanowym
bób / święta / wegańskie

Sałatka z żółtych pomidorów, fety i bobu
pomidory / bób / feta

Straciatella z kurkami i bobem
bób / grzyby / kurki
Reklama


















