Możemy nie znosić pomidorowej albo zarzekać się, że nigdy nie tkniemy krupniku, jednak wśród klasycznych polskich zup każdy z nas znajdzie tę, bez której nie wyobraża sobie życia i która przywodzi na myśl smaki dzieciństwa. Choć zupy najchętniej jemy, gdy za oknem spada temperatura, w sezonie wiosenno-letnim również warto je przyrządzać. Jarzynowa ugotowana na młodych warzywach czy pachnąca świeżością szczawiowa nie mają sobie równych – są smaczne, a do tego pełne witamin. Także pierwsze kiszonki, młoda kapusta i ogórki małosolne, doskonale wypadają w delikatniejszych wersjach tradycyjnej zupy ogórkowej i kapuśniaku, a dodatkowo dbają o nasz organizm. W końcu wiosną i latem nie może nam zabraknąć sił na harce na świeżym powietrzu, długie rowerowe przejażdżki i niekończące się sportowe aktywności.
Mamy dla was siedem propozycji zup – po jednej na każdy dzień tygodnia. Przyrządzone z sezonowych wiosennych i letnich składników, zaskoczą głębokim smakiem i bogactwem dodatków. Zależnie od preferencji wszystkie zupy możecie ugotować na mięsnym lub warzywnym bulionie.