Każdy, kto gotował risotto albo gulasz, wie, że takie dania najlepiej smakują następnego dnia. Najlepiej zatem od razu przyrządzić nieco więcej, by starczyło na kolejne dni. Mocno paprykowe leczo, zupa albo aromatyczne curry przypominające o egzotycznych podróżach do Azji – do tych przepisów nie będziecie potrzebowali kilku patelni, stosu pokrywek czy mniejszych i większych garnków. Wystarczy jeden solidny gar, a o gotowaniu obiadów na resztę tygodnia możecie spokojnie zapomnieć. Polecamy dania, które są łatwe w przygotowaniu i podaniu, a do tego wręcz stworzone, by się nimi dzielić. Gdy już będziecie mieć garnek pełen warzyw tonących w apetycznym sosie pomidorowym, nadwyżkę jedzenia podrzućcie sąsiadowi albo podzielcie się nim z przyjaciółmi.
5 pomysłów na obiady z piekarnika
Są szybkie i nie wymagają stosu garnków. Sprawdzą się zarówno na lunch we dwoje, jak i w większym gronie głodomorów. Oto sposoby na smaczne i proste obiady z piekarnika.