Święta pełne czasu
A gdyby do tegorocznego Bożego Narodzenia podejść nieco inaczej? Pomysł jest taki: puszczamy wodze fantazji i eksperymentujemy z tradycją. Przygotowujemy dania, w których są obecne klasyczne zimowe smaki, ale w nowym wydaniu. Do tego dbamy o wewnętrzny spokój i spowalniamy przedświąteczną bieganinę, sięgając po sprzęty, dzięki którym gotowanie i pieczenie idzie szybciej i sprawniej. Poznajcie szczegóły tego planu!
-
Bożonarodzeniowe dania z twistem
Zamiast pierogów – krokiety z sosem miętowym. Zamiast ryby po grecku – pstrąg z szafranowym aioli. Zamiast sałatki – chrupiące boczniaki. Co powiecie na takie świąteczne menu?
- Ludzie i inspiracje
Ovi Smart w kuchni – 7 powodów, by być na tak
Przed świętami czasu zawsze jest za mało. Kuchenni pomocnicy są wtedy na wagę złota. Poznajcie Philips Ovi Smart – sprzęt, dzięki któremu w szale przygotowań złapiecie spokojny oddech.
- Ludzie i inspiracje
Blender o wielu talentach
Choć blender kojarzy się głównie z przygotowywaniem koktajli, jego nowoczesna odsłona pokazuje, że stać go na wiele więcej. Poznajcie sprzęt, który sprosta niejednemu kulinarnemu wyzwaniu, i przepisy pozwalające wykorzystać pełnię jego możliwości.
- Ludzie i inspiracje
Świąteczne desery inne niż zwykle
Nie ma świąt bez łakoci. Niezależnie od poziomu objedzenia na coś słodkiego zawsze znajdzie się miejsce. Poznajcie sześć przepisów na wyjątkowe świąteczne desery.
-
Bożonarodzeniowe dania z twistem
Zamiast pierogów – krokiety z sosem miętowym. Zamiast ryby po grecku – pstrąg z szafranowym aioli. Zamiast sałatki – chrupiące boczniaki. Co powiecie na takie świąteczne menu?
- Ludzie i inspiracje
Ovi Smart w kuchni – 7 powodów, by być na tak
Przed świętami czasu zawsze jest za mało. Kuchenni pomocnicy są wtedy na wagę złota. Poznajcie Philips Ovi Smart – sprzęt, dzięki któremu w szale przygotowań złapiecie spokojny oddech.
- Ludzie i inspiracje
Blender o wielu talentach
Choć blender kojarzy się głównie z przygotowywaniem koktajli, jego nowoczesna odsłona pokazuje, że stać go na wiele więcej. Poznajcie sprzęt, który sprosta niejednemu kulinarnemu wyzwaniu, i przepisy pozwalające wykorzystać pełnię jego możliwości.
- Ludzie i inspiracje
Świąteczne desery inne niż zwykle
Nie ma świąt bez łakoci. Niezależnie od poziomu objedzenia na coś słodkiego zawsze znajdzie się miejsce. Poznajcie sześć przepisów na wyjątkowe świąteczne desery.
Przepisy:
-
Humus z nerkowców z wędzoną posypką kokosową i sosem ziołowym
orzechy / humus / wegańskie
-
Chleb z masłem z tuńczykiem, anchois i kaparami, prażonymi orzechami włoskimi i grillowanym bakłażanem
chleb / orzechy / tuńczyk
-
Pstrąg łososiowy z orzechowo-pomarańczową panierką z chleba na zakwasie i szafranowym aioli
pomarańcze / orzechy / łosoś
-
Terrina z warzyw korzeniowych z majonezem borowikowym
grzyby / dynia / marchewka
-
Chrupiące boczniaki z ketchupem o smaku grzanego wina
grzyby / wino / boczniaki
-
Krokiety z ciasta filo faszerowane ciecierzycą i pieczoną dynią z sosem miętowym
dynia / ciecierzyca / mięta
-
Galette z karmelizowanymi szalotkami i kozim serem
cebula / obiad / ser
-
Pieczony kalafior z sosem pomidorowym i pistacjową posypką
pomidory / kalafior / papryka
-
Pumpkin pie brûlée
dynia / deser / kruche ciasto
-
Brownie „śliwka w czekoladzie”
śliwki / czekolada / deser