
Święta pełne czasu
A gdyby do tegorocznego Bożego Narodzenia podejść nieco inaczej? Pomysł jest taki: puszczamy wodze fantazji i eksperymentujemy z tradycją. Przygotowujemy dania, w których są obecne klasyczne zimowe smaki, ale w nowym wydaniu. Do tego dbamy o wewnętrzny spokój i spowalniamy przedświąteczną bieganinę, sięgając po sprzęty, dzięki którym gotowanie i pieczenie idzie szybciej i sprawniej. Poznajcie szczegóły tego planu!

-
Bożonarodzeniowe dania z twistem
Zamiast pierogów – krokiety z sosem miętowym. Zamiast ryby po grecku – pstrąg z szafranowym aioli. Zamiast sałatki – chrupiące boczniaki. Co powiecie na takie świąteczne menu?
- Ludzie i inspiracje
Ovi Smart w kuchni – 7 powodów, by być na tak
Przed świętami czasu zawsze jest za mało. Kuchenni pomocnicy są wtedy na wagę złota. Poznajcie Philips Ovi Smart – sprzęt, dzięki któremu w szale przygotowań złapiecie spokojny oddech.
- Ludzie i inspiracje
Blender o wielu talentach
Choć blender kojarzy się głównie z przygotowywaniem koktajli, jego nowoczesna odsłona pokazuje, że stać go na wiele więcej. Poznajcie sprzęt, który sprosta niejednemu kulinarnemu wyzwaniu, i przepisy pozwalające wykorzystać pełnię jego możliwości.
- Ludzie i inspiracje
Świąteczne desery inne niż zwykle
Nie ma świąt bez łakoci. Niezależnie od poziomu objedzenia na coś słodkiego zawsze znajdzie się miejsce. Poznajcie sześć przepisów na wyjątkowe świąteczne desery.
-
Bożonarodzeniowe dania z twistem
Zamiast pierogów – krokiety z sosem miętowym. Zamiast ryby po grecku – pstrąg z szafranowym aioli. Zamiast sałatki – chrupiące boczniaki. Co powiecie na takie świąteczne menu?
- Ludzie i inspiracje
Ovi Smart w kuchni – 7 powodów, by być na tak
Przed świętami czasu zawsze jest za mało. Kuchenni pomocnicy są wtedy na wagę złota. Poznajcie Philips Ovi Smart – sprzęt, dzięki któremu w szale przygotowań złapiecie spokojny oddech.
- Ludzie i inspiracje
Blender o wielu talentach
Choć blender kojarzy się głównie z przygotowywaniem koktajli, jego nowoczesna odsłona pokazuje, że stać go na wiele więcej. Poznajcie sprzęt, który sprosta niejednemu kulinarnemu wyzwaniu, i przepisy pozwalające wykorzystać pełnię jego możliwości.
- Ludzie i inspiracje
Świąteczne desery inne niż zwykle
Nie ma świąt bez łakoci. Niezależnie od poziomu objedzenia na coś słodkiego zawsze znajdzie się miejsce. Poznajcie sześć przepisów na wyjątkowe świąteczne desery.
Przepisy:
Humus z nerkowców z wędzoną posypką kokosową i sosem ziołowym
humus / orzechy / wegańskie
Chleb z masłem z tuńczykiem, anchois i kaparami, prażonymi orzechami włoskimi i grillowanym bakłażanem
tuńczyk / chleb / orzechy
Pstrąg łososiowy z orzechowo-pomarańczową panierką z chleba na zakwasie i szafranowym aioli
pomarańcze / łosoś / orzechy
Terrina z warzyw korzeniowych z majonezem borowikowym
grzyby / marchewka / dynia
Chrupiące boczniaki z ketchupem o smaku grzanego wina
grzyby / boczniaki / wino
Krokiety z ciasta filo faszerowane ciecierzycą i pieczoną dynią z sosem miętowym
ciecierzyca / mięta / dynia
Galette z karmelizowanymi szalotkami i kozim serem
cebula / ser / obiad
Pieczony kalafior z sosem pomidorowym i pistacjową posypką
kalafior / pomidory / papryka
Pumpkin pie brûlée
kruche ciasto / deser / dynia
Brownie „śliwka w czekoladzie”
czekolada / śliwki / deser