![](https://mediaconvert.kukbuk.pl/-YlGVANk2eLmYL3YctRVg5zg3BwL1cM27XtRnj95dGw/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjIvMTEtMjMv/SU1fMDEwNjAuanBn.jpg)
Krokiety z ciasta filo faszerowane ciecierzycą i pieczoną dynią z sosem miętowym
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: goście idą
- Farsz:
- goździki
- 6 sztuk
- kardamon
- 6 sztuk
- przyprawa curry
- 1 łyżeczka
- olej
- do smażenia
- cebula
- 1 sztuka
- czosnek
- 1 ząbek
- świeży imbir
- 2 cm
- marchewka
- 2 sztuki
- dynia piżmowa
- 1 mała sztuka
- ciecierzyca w puszce
- 400 g
- soczewica czerwona
- garść
- sól
- do smaku
- cytryna
- 1 sztuka
- świeża kolendra
- kilka listków
- Ciasto:
- ciasto filo
- 1 opakowanie
- oliwa
- do smarowania
- Sos:
- pęczek mięty
- 1 sztuka
- gęsty jogurt grecki
- 1 szklanka
- cytryna
- 1 sztuka
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- czarnuszka
- 1 łyżeczka