Kukbuk
Kukbuk

Jak zrobić pulled pork? Przepis na amerykański klasyk

Szarpana wieprzowina to idealny dodatek nie tylko do kanapek. Oto nasz przepis na pulled pork – miękkie i różowe w środku mięso, tak pyszne, że nie będziecie mogli przestać go jeść. Nie martwcie się, jest na tyle prosty, że z pewnością sobie poradzicie. Jak zrobić pulled pork?

Wino bezalkoholowe – czy to ma sens?

Popularność win „zero procent” mocno wzrosła w ostatnim czasie, wpisując się w trend częściowej lub całkowitej rezygnacji z alkoholu, przez niektórych określany jako NoLo (no alcohol, low alcohol), przez innych jako sober curious, ciekawość trzeźwości. Sprawdzamy, jak smakuje wino bezalkoholowe.

7 zasad włoskich restauracji. Dzięki nim będziesz jeść jak Włoch!

Wybieracie się do Włoch? Te zasady musicie znać! Nie tylko pomogą wam zrozumieć włoski styl życia, ale też dzięki nim nie popełnicie gafy w restauracji. Włosi kwestie związane z jedzeniem traktują bardzo serio – warto więc poznać reguły, których zawsze przestrzegają.

KUKBUK Spirits 3

69.00 zł

Specjalne wydanie najsmaczniejszego magazynu w Polsce!

Nasze cykle

Ale Meksyk! Grillowana kukurydza (fot. Maciek Niemojewski)
cykl

Na grilla!


Najwyższa pora na dania z grilla! Kochamy grillować, nie tylko mięso, ale także warzywa, a nawet owoce. Przyłączycie się?

Co dzisiaj zjeść?

Podcast W Gości: "Jak powstają najlepsze piekarnie?" - rozmowa z Mateuszem Ulmanem

Park Krajobrazowy Doliny Bobru, idealne miejsce na szybką, jednodniową wycieczkę pod Wrocław, Mazda (fot. Maciej Niemojewski)
zobacz inne cykle

Krótkie wycieczki po Polsce

Kolejny weekend w mieście? Nie tym razem! Wspólnie z Mazdą odwiedziliśmy najciekawsze miejsca w okolicach dużych polskich miast, by sprawdzić, gdzie warto wyjechać na jednodniowy odpoczynek. Oto malownicze parki, doskonałe restauracje, nietuzinkowe muzea i architektoniczne perełki, które wzbudziły nasz zachwyt i na długo zapadły nam w pamięci.

zobacz inne cykle

Jak prowadzić kuchnię w duchu less waste?

O życiu, w którym mniej się marnuje mówi się już bardzo dużo – także w kontekście kuchni mamy na to dziesiątki sprawdzonych sposobów. Przemyślane zakupy, dobrze zaplanowane posiłki, świeże spojrzenie na produkty i inteligentne sprzęty, które wieloma rzeczami zajmą się za nas w efekcie zaoszczędzą nasz czas, pieniądze i pomogą zadbać o środowisko naturalne.

Algi – jeść czy nie? (il. Urszula Mierzwa)
zobacz inne cykle

jedzenie przyszłości

Tomek Zielke śledzi najnowsze trendy dotyczące żywności. Jak zmiany klimatyczne, i rosnąca świadomość ekologiczna konsumentów wpływają na poszukiwanie nowych rozwiązań i produktów. Sprawdźcie, co w najbliższym czasie zastąpi mięso i do czego możemy wykorzystać bakterie.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk