Kukbuk
Kukbuk

„Jedno zdanie zmieniło całe moje życie” – Sachiyo Harada o kuchni japońskiej

Ze świata mody płynnie przeszła do świata kulinariów, udowadniając że te pozornie różne branże mają ze sobą wiele wspólnego. Nam Sachiyo Harada zdradza, czy kuchnia japońska rzeczywiście jest tak skomplikowana jak się wydaje i od czego powinni zacząć gotowanie jej miłośnicy.

Smak newstalgii

Tatar, zupa grzybowa, a może… pierogi z serem i cytryną? Polska kuchnia idzie z duchem czasu. W swoich restauracjach The Eatery i The Eatery Trad. Marcin Mazur i Agnieszka Dubas udowadniają, że wspomnienia mają smak. I to jaki!

Wino w kuchni: czy każde nadaje się do gotowania?

Jakie wino do sosu? Jakie do risotta? Jakie do gulaszu? W składnikach przepisu z reguły jest tylko informacja: białe alb czerwone. Czy zatem każde się nada?

KUKBUK – Witek Iwański v1 PREORDER

49.00 zł

Nowy numer już dostępny!

Nasze cykle

Udekorowana świąteczna choinka (fot. Annie Spratt / unsplash.com)
cykl

Gotowi na święta


By prawdziwie wypocząć, zimą zaglądamy na Farmę Bii – relaks w saunie z widokiem na las brzóz i warsztaty kulinarne z najlepszymi polskimi kucharzami to połączenie idealne. W swojej serdeczności kucharze Farmy Bii opracowali dla nas w tym roku wyjątkowe przepisy na świąteczne desery oraz wegańskie i mięsne potrawy wigilijne. Być może galaretka z cydru lub pierożki dim sum staną się nowym elementem waszego tradycyjnego rodzinnego świętowania.

Co dzisiaj zjeść?

Podcast Na Wynos: "3 świąteczne dania, na które czekam" - rozmowa z Olgą Bołądź

Najnowsze artykuły

Koszyk