Kukbuk
Kukbuk
naleśniki z twarogiem, nalesniki, naleśniki z konfiturą, jak zrobić naleśniki

10 przepisów na Dzień Babci i Dziadka

Naleśniki, kluski, ciasta i ciasteczka – ulubione smakołyki wszystkich wnucząt. Dziś to wy zróbcie je dla swoich dziadków!

Jajka na śniadanie: 20 pomysłowych przepisów

Jajka to nie tylko omlet i jajecznica! Sprawdźcie, jakie śniadaniowe klasyki z różnych zakątków świata możecie zrobić przy odrobinie cierpliwości.

Czym jest wino ekologiczne?

W Polsce mówimy na nie często: wina organiczne. Niekiedy pojawia się także termin „wino bio”. Właściwą nazwą dla tej kategorii jest jednak wino ekologiczne. Co to właściwie znaczy i czym takie wino różni się od win robionych w sposób konwencjonalny?

NOWY KUKBUK v2

69.00 zł

Twój ulubiony magazyn w zupełnie nowej odsłonie!

Nasze cykle

cykl

Zwiedzamy Polskę z przewodnikiem Michelin!


„Kulinarne Oscary”, czyli słynne gwiazdki Michelin, trafiły w 2024 roku do sześciu polskich restauracji. Wybrano także 16 lokali wyróżnionych znaczkiem Bib Gourmand, a aż 55 polskich restauracji z Warszawy, Poznania, Krakowa, Trójmiasta i Kościeliska znalazło się wśród rekomendowanych przez słynny kulinarny przewodnik. Marzenia polskiej gastronomii się spełniają!

Co dzisiaj zjeść?

Podcast W Gości: Jak się robi kolację dla Baracka Obamy? - rozmowa z Agnieszką Kręglicką

Park Krajobrazowy Doliny Bobru, idealne miejsce na szybką, jednodniową wycieczkę pod Wrocław, Mazda (fot. Maciej Niemojewski)
zobacz inne cykle

Krótkie wycieczki po Polsce

Kolejny weekend w mieście? Nie tym razem! Wspólnie z Mazdą odwiedziliśmy najciekawsze miejsca w okolicach dużych polskich miast, by sprawdzić, gdzie warto wyjechać na jednodniowy odpoczynek. Oto malownicze parki, doskonałe restauracje, nietuzinkowe muzea i architektoniczne perełki, które wzbudziły nasz zachwyt i na długo zapadły nam w pamięci.

zobacz inne cykle

Jak prowadzić kuchnię w duchu less waste?

O życiu, w którym mniej się marnuje mówi się już bardzo dużo – także w kontekście kuchni mamy na to dziesiątki sprawdzonych sposobów. Przemyślane zakupy, dobrze zaplanowane posiłki, świeże spojrzenie na produkty i inteligentne sprzęty, które wieloma rzeczami zajmą się za nas w efekcie zaoszczędzą nasz czas, pieniądze i pomogą zadbać o środowisko naturalne.

Algi – jeść czy nie? (il. Urszula Mierzwa)
zobacz inne cykle

jedzenie przyszłości

Tomek Zielke śledzi najnowsze trendy dotyczące żywności. Jak zmiany klimatyczne, i rosnąca świadomość ekologiczna konsumentów wpływają na poszukiwanie nowych rozwiązań i produktów. Sprawdźcie, co w najbliższym czasie zastąpi mięso i do czego możemy wykorzystać bakterie.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk