Kukbuk
Kukbuk

Oliwki na labnehu

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 10 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
2 porcje:
oliwki zielone
100 g
oliwki czarne
100 g
labneh
200 g
oliwa Monini Classico
5 łyżek
rozmaryn

Materiał powstał we współpracy z marką Monini.


Przepis, stylizacja i zdjęcie: Ala i Jula Krasnodębskie

Krok 1

Czarne i zielone oliwki podsmażamy na oliwie Monini Classico z dodatkiem rozmarynu. Tak przygotowane oliwki układamy na serku labneh, który można kupić lub przygotować w domu. Do tego obowiązkowo podajemy świeży chleby na zakwasie.

Sprawdź inne przepisy na szybkie przekąski:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk