Kukbuk
Kukbuk

Kolorowe pomidory z bryndzą i ziołami

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: bezglutenowa
typ posiłku: goście idą
różne pomidory (np. bawole serca, czekoladowe, koktajlowe, malinowe)
kilka sztuk
bryndza
150 g
oliwa extra virgine
100 ml
bazylia tajska
kilka listków
zwykła bazylia
kilka listków
sól
do smaku

Przepis i przygotowanie: Sebastian Wilczek


Stylizacja: Basia Dereń-Marzec


Zdjęcie: dinnershow.studio

krok 1

Pomidory kroimy w różne kształty – większe w cząstki, mniejsze na pół. Układamy na talerzu, posypujemy pokruszoną bryndzą, polewamy oliwą, dodajemy liście bazylii i solimy.

Ten i więcej podobnych przepisów znajdziecie w wydaniu: "Ziemianie", Magazynu KUKBUK >>

Więcej przepisów z pomidorami:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Plansza informacyjna PFR

Koszyk