Kukbuk
Kukbuk
Jak zrobić sałatkę z kaszą bulgur. Sałatka z bulgurem i pomidorami (fot. Jakub Stanek)

Sałatka z bulguru i pomidorów

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
kasza bulgur (ugotowana al dente)
1 szklanka
pomidory malinowe
2 duże sztuki
szalotka
1 sztuka
bazylia
2 gałązki
rukola
garść
feta
100 g
sól i pieprz
do smaku
oliwa
4 łyżki
Opcjonalnie:
ocet balsamiczny
1 łyżka

Przepis i przygotowanie: Anna Białobrzeska


Stylizacja: Beata Hadaś


Zdjęcie: Jakub Stanek

krok 1

Kaszę wykładamy na półmisek. Pomidory sparzamy, obieramy, kroimy w plastry i układamy na kaszy. Na wierzch kładziemy posiekaną szalotkę, listki bazylii i rukolę. Posypujemy pokruszoną fetą. Oprószamy solą, pieprzem, polewamy oliwą (możemy ją wymieszać z octem balsamicznym). Podajemy od razu lub po schłodzeniu w lodówce.

Ten i więcej podobnych przepisów znajdziecie w wydaniu: "Ziemianie", Magazynu KUKBUK >>

Więcej przepisów z pomidorami:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk