![Przepis na humus z pieczoną papryką, masłem chili i grillowanymi szparagami (fot. Rafał Meszka)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/EX_x7-3_orlWG5DJcE6DdoLarpO6q0P1Dei9W6yBiNo/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjIvMDYtMTcv/SU1fMDU4MDUuanBn.jpg)
Humus z pieczoną papryką, masłem chili i grillowanymi szparagami
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: śniadanie
- Papryka:
- czerwona papryka
- 2 sztuki
- oliwa
- 2 łyżki
- Humus:
- ciecierzyca w słoiku
- 400 g
- tahina
- 100 g
- czosnek
- 2 ząbki
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- zimna woda
- ½ szklanki
- Masło chili:
- masło
- 150 g
- płatki chili
- 2 łyżki
- sól
- szczypta
- Szparagi:
- szparagi
- ½ pęczka
- oliwa lub masło
- 2 łyżki
- sól
- szczypta