Jak zostać domowym baristą?
Nieumiejętnie zaparzona kawa jest pełna goryczy. Oto, nomen omen, gorzka prawda o kawie. Tymczasem, by poranne espresso było równie smaczne, jak pobudzające, wystarczy zastosować się do kilku prostych wskazówek.
Kawa bezsprzecznie kojarzy się z przyjemnością. Spokojny poranek z kremowym cappuccino to zapowiedź dobrego dnia, filiżanka ulubionego naparu w towarzystwie wyśmienitego deseru to zawsze udany sposób na weekendowy odpoczynek, a myśl o przypieczętowaniu pysznego posiłku zdecydowanym smakiem espresso w środku gwarnego rzymskiego Zatybrza – niezawodny plan na wakacje. W tym cyklu opowiadamy, jak tę przyjemność wydłużać w nieskończoność.
Nieumiejętnie zaparzona kawa jest pełna goryczy. Oto, nomen omen, gorzka prawda o kawie. Tymczasem, by poranne espresso było równie smaczne, jak pobudzające, wystarczy zastosować się do kilku prostych wskazówek.
Od wiedeńskiej secesji po koreański minimalizm. Przedstawiamy sześć najpiękniejszych kawiarni z całego świata, w których nawet nieudane espresso będzie smakować słodko niczym ambrozja.
Pewne połączenia smakowe są niezastąpione, jak choćby filiżanka aromatycznej kawy i porcja ulubionego deseru. I jedno, i drugie najlepiej przyrządzić samodzielnie.
Australijski flat white? A może portugalskie garoto? Odkryjcie kawy z różnych zakątków świata i sprawdźcie, jak łatwo przygotować je we własnej kuchni!
Co powiecie na małą czarną z pieprzem, herbatą albo łyżką tłustego masła? Oto przegląd najbardziej osobliwych kaw z całego świata.
Kawa i deser nawet w najmroźniejszą zimę potrafią przynieść pocieszenie. Sprawdźcie pomysły na to, jak w chłodny dzień dobrać domowe słodkości do ulubionego rodzaju aromatycznego naparu.
Australijczycy kochają kawę! Jeśli wziąć pod uwagę popularność tego napoju na całym świecie, nikogo nie powinno to dziwić. Zaskoczyć może natomiast to, jak do picia kawy podchodzą na co dzień.
Jeśli marzymy o podróży z kawą w tle, jednym z pierwszych krajów, o których pomyślimy, z pewnością będą Włochy. Czym się charakteryzuje włoska kultura picia kawy?
Nieumiejętnie zaparzona kawa jest pełna goryczy. Oto, nomen omen, gorzka prawda o kawie. Tymczasem, by poranne espresso było równie smaczne, jak pobudzające, wystarczy zastosować się do kilku prostych wskazówek.
Od wiedeńskiej secesji po koreański minimalizm. Przedstawiamy sześć najpiękniejszych kawiarni z całego świata, w których nawet nieudane espresso będzie smakować słodko niczym ambrozja.
Pewne połączenia smakowe są niezastąpione, jak choćby filiżanka aromatycznej kawy i porcja ulubionego deseru. I jedno, i drugie najlepiej przyrządzić samodzielnie.
Australijski flat white? A może portugalskie garoto? Odkryjcie kawy z różnych zakątków świata i sprawdźcie, jak łatwo przygotować je we własnej kuchni!
Co powiecie na małą czarną z pieprzem, herbatą albo łyżką tłustego masła? Oto przegląd najbardziej osobliwych kaw z całego świata.
Kawa i deser nawet w najmroźniejszą zimę potrafią przynieść pocieszenie. Sprawdźcie pomysły na to, jak w chłodny dzień dobrać domowe słodkości do ulubionego rodzaju aromatycznego naparu.
Australijczycy kochają kawę! Jeśli wziąć pod uwagę popularność tego napoju na całym świecie, nikogo nie powinno to dziwić. Zaskoczyć może natomiast to, jak do picia kawy podchodzą na co dzień.
Jeśli marzymy o podróży z kawą w tle, jednym z pierwszych krajów, o których pomyślimy, z pewnością będą Włochy. Czym się charakteryzuje włoska kultura picia kawy?