sezon na:
cebula
Starożytni Egipcjanie czcili ją i spożywali na ołtarzach i największych ucztach, w średniowieczu służyła jako waluta. Nic dziwnego, to w końcu najbardziej rozchwytywane warzywo w niemal każdej kuchni. Ma moc wyciskania łez i nieskończone możliwości przeobrażania się - z drapieżnej i ostrej w słodką i kuszącą.
-
Francuska zupa cebulowa
cebula / jednogarnkowe / zupy
-
Zupa krem z porów i ziemniaków
zupy / por / ziemniaki
-
Terrina z warzyw korzeniowych z majonezem borowikowym
grzyby / marchewka / dynia
-
Galette z karmelizowanymi szalotkami i kozim serem
cebula / ser / obiad
-
Pierogi z farszem ziemniaczanym z karmelizowaną cebulą i kwaśną śmietaną
cebula / ziemniaki / pierogi
-
Gazpacho
zupa / papryka / pomidory
-
Tortilla de patatas
cebula / jajka / ziemniaki
-
Śródziemnomorska sałatka z udonem i fetą
kuchnia śródziemnomorska / feta / makaron
-
Sałatka fattoush
sałata / kuchnia azjatycka / ogórki
Reklama