Ciasta z malinami mają to do siebie, że są niezwykle efektowne. Same owoce mają na tyle ciekawy, głęboki smak, że niewiele potrzeba, by kubki smakowe oszalały. No, może trochę masła, białej czekolady lub delikatnego kremu! Wśród naszych propozycji znajdziecie zarówno proste i szybkie ciasto ucierane i ciasto jogurtowe z malinami, jak i wyszukane torty przełożone malinową konfiturą.
W przypadku malin ważne jest to, by były jak najświeższe. Powinny być jędrne i mieć intensywny kolor – im ciemniejsze owoce, tym lepszy ich smak. Pamiętajcie jednak, że maliny są bardzo delikatne, wystarczy mocniej ścisnąć je palcami i zamienią się w papkę. Dlatego po zakupach najlepiej od razu przesypać je do miseczki, lekko przepłukać wodą i od razu użyć (lub po prostu zjeść!). Sprawdźcie nasze przepisy na ciasto z malinami!