![Najlepsze wypieki z malinami – ciasto francuskie z kremem i malinami (fot. Maciek Niemojewski)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/HwLkI7YcPFJlEQ6nLugDnzISDioZI9fsQbhd_tY3PfY/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjIvMDctMjEv/UyVDNSU4Mm9keml1/dGtpZV9NYWxpbmtp/NDY5Ni5qcGc.jpg)
Ciasto francuskie z kremem i malinami
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
- Ciasto:
- ciasto francuskie
- 1 opakowanie
- jajko "zerówka"
- 2 sztuki
- serek kanapkowy naturalny
- 200 g
- migdały w płatkach
- 50 g
- ekstrakt waniliowy lub pasta waniliowa
- 1 łyżeczka
- cukier puder
- 50 g
- maliny
- 100-150 g
- Do dekoracji:
- prażone migdały w płatkach
- według uznania
- ulubione letnie owoce sezonowe
- 100 g