Kukbuk
Kukbuk

Top 10 przepisów na KUKBUK.pl

Z okazji pierwszych urodzin zebraliśmy dla was najpopularniejsze, najczęściej odwiedzane przepisy z ostatnich 12 miesięcy. Co gotowaliście z nami najchętniej?

Tekst: redakcja

Zdjęcie główne: Martyna Cybuch

Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 5 minut!

Trudno nam uwierzyć, że od czasu uruchomienia nowej odsłony portalu KUKBUK.pl minął już rok. W tym czasie zdążyliśmy przygotować dla was setki przepisów – na słodko i na słono, na każdą okazję i dla każdej diety. Zawsze staraliśmy się odpowiadać na wasze potrzeby, inspirować was w kuchni i gotować rozsądnie, na każdym kroku podkreślając sezonowość wykorzystywanych produktów.

Przygotowując każdy przepis, zastanawiamy się, czy spotka się z waszym zainteresowaniem, czy będziecie go często i chętnie używać, a przede wszystkim – czy będzie smaczny! Cieszy nas, kiedy widzimy, że gotujecie dania, czy przygotowujecie desery z naszych przepisów, a także, kiedy dzielicie się z nami efektami swoich kulinarnych eksperymentów. Jeśli zastanawialiście się kiedyś, czy ktoś tak jak wy, nie może obejść się bez KUKBUK-owych naleśników z serem, czy po raz dziesiąty w sobotnie popołudnie gotuje francuską zupę cebulową, mamy dla was odpowiedź.

Z wielką przyjemnością prezentujemy dziesięć najpopularniejszych przepisów, które znajdziecie na naszym portalu i które gotowaliście z nami najchętniej!

naleśniki z twarogiem, nalesniki, naleśniki z konfiturą, jak zrobić naleśniki

Chrupiące naleśniki z twarogiem śmietankowym >>

Konfitura porzeczkowa doskonale przełamie słodycz naleśników oraz śmietankowego twarogu.

Miska wegetariańskiego ramenu, kiełki fasoli, makaron ramen, jajko (fot. Maciej Niemojewski)

Wegetariański ramen >>

Tradycyjnie ramen przygotowywany jest na bazie mięsnego bulionu. Ale czemu wegetarianie mieliby sobie odmówić takiej radości?

Kawałek sernika z palonym masłem

Sernik z palonym masłem >>

To ciasto to prawdziwy hit! Jest ono najpopularniejszym KUKBUK-owym sernikiem, podbiło nasze serca i podniebienia.

Reklama
marokańskie naleśniki z dziurkami podawane z masłem, miodem i cynamonem

Marokańskie naleśniki „milion dziurek” >>

Naleśniki dziurkowane czyli marokańskie placki z „milion dziurek” wyglądają i smakują wyśmienicie. Ich wygląd zachęci nawet największych niejadków.

socca z pesto i serem, placek z mąki z ciecierzycy, danie bezglutenowe, pizza bezglutenowa, szybki obiad, dieta bezglutenowa, pizza z serem, ciecierzyca, placek z ciecierzycy, szybka pizza

Socca z cukinią i jabłkiem >>

Socca to cienki, chrupiący placek z mąki z ciecierzycy. Podajemy go z cukinią, jabłkiem, serem i pesto.

Szybka frittata z kalafiorem i szafranem - pyszny przepis (fot. Ula Demczuk)

Frittata z kalafiorem i szafranem >>

Zapiekany obiad na chłodne dni, czyli połączenie kalafiora, szpinak i szafranu.

Makaron fettuccine lub tagliatelle z sosem podobny carbonara

Fettuccine alla papalina >>

Fettuccine alla papalina to danie bardzo podobne do makaronu carbonara, ale w przepisie używa się dodatkowo śmietanki.

Reklama
francuska zupa cebulowa, zupa cebulowa, grzanka z serem, co do zupy, dodatki do zupy, kuchnia francuska

Francuska zupa cebulowa >>

Klasyczna pozycja kuchni francuskiej. Aromatyczna, słodko-ostra zupa z bagietką i serem gruyère.

Korzenny tort dyniowy z kremem orzechowym - Ciasto dyniowe z kremem orzechowym przystrojone płatkami róży (fot. Martyna Cybuch)

Korzenne ciasto dyniowe >>

Wilgotne, aromatyczne ciasto korzenne z dynią to hit nie tylko jesieni.

Kalafior w panierce to alternatywa dla burgerów lub kotletów mięsnych, przepis na wegańskiego burgera (fot. Ula Demczuk)

Burgery z kalafiora z majonezem miso >>

Kalafior w chrupiącej panierce to pyszna alternatywa dla burgerów i kotletów mięsnych. Ten wegański burger z warzyw idealnie sprawdzi się z majonezem z miso.

Chcemy wiedzieć co lubisz

Wiesz, że im więcej lajkujesz, tym fajniejsze treści ci serwujemy?

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk