sezon na
szparagi
Z nadejściem wiosny to właśnie ich wyczekujemy najbardziej. Uznawane za afrodyzjaki szparagi wybieramy nie tylko na romantyczną kolację. Zielone pędy panierujemy w chrupiącej tempurze albo dodajemy do wytrawnych śniadań. Z kolei białe wykorzystujemy do przygotowania aksamitnych kremów.

Tarta ze szparagami
szparagi / tarta / ser

Penne z sosem napoletana z grillowanymi szparagami i burratą
sos / kuchnia włoska / makaron

Tarta ze szparagami, z boczkiem i migdałami
szparagi / święta / śmietana

Humus z pieczoną papryką, masłem chili i grillowanymi szparagami
szparagi / papryka / śniadanie

Sałatka z grillowanymi szparagami
pomidory / szparagi / sałatka

Quiche pełen zielonych warzyw
brokuły / szpinak / tarta

Pappardelle ze szparagami i z sosem z suszonych pomidorów
pomidory / szparagi / makaron

Śniadaniowy bajgiel z truskawkami, jajkiem na twardo i ze szparagami
szparagi / śniadanie / jajko

Kluski z wędzonego twarogu z polską dukkah i ze szparagami
szparagi / kluski / twaróg
Reklama



















