sezon na
szparagi
Z nadejściem wiosny to właśnie ich wyczekujemy najbardziej. Uznawane za afrodyzjaki szparagi wybieramy nie tylko na romantyczną kolację. Zielone pędy panierujemy w chrupiącej tempurze albo dodajemy do wytrawnych śniadań. Z kolei białe wykorzystujemy do przygotowania aksamitnych kremów.
-
Tarta ze szparagami
ser / tarta / szparagi
-
Penne z sosem napoletana z grillowanymi szparagami i burratą
sos / kuchnia włoska / makaron
-
Tarta ze szparagami, z boczkiem i migdałami
święta / szparagi / śmietana
-
Humus z pieczoną papryką, masłem chili i grillowanymi szparagami
śniadanie / papryka / szparagi
-
Sałatka z grillowanymi szparagami
sałatka / pomidory / szparagi
-
Quiche pełen zielonych warzyw
szpinak / tarta / brokuły
-
Pappardelle ze szparagami i z sosem z suszonych pomidorów
pomidory / makaron / szparagi
-
Śniadaniowy bajgiel z truskawkami, jajkiem na twardo i ze szparagami
jajko / śniadanie / szparagi
-
Kluski z wędzonego twarogu z polską dukkah i ze szparagami
szparagi / twaróg / kluski
Reklama