sezon na
szparagi
Z nadejściem wiosny to właśnie ich wyczekujemy najbardziej. Uznawane za afrodyzjaki szparagi wybieramy nie tylko na romantyczną kolację. Zielone pędy panierujemy w chrupiącej tempurze albo dodajemy do wytrawnych śniadań. Z kolei białe wykorzystujemy do przygotowania aksamitnych kremów.
Tarta ze szparagami
szparagi / tarta / ser
Penne z sosem napoletana z grillowanymi szparagami i burratą
sos / kuchnia włoska / makaron
Tarta ze szparagami, z boczkiem i migdałami
szparagi / święta / śmietana
Humus z pieczoną papryką, masłem chili i grillowanymi szparagami
szparagi / papryka / śniadanie
Sałatka z grillowanymi szparagami
pomidory / szparagi / sałatka
Quiche pełen zielonych warzyw
brokuły / szpinak / tarta
Pappardelle ze szparagami i z sosem z suszonych pomidorów
pomidory / szparagi / makaron
Śniadaniowy bajgiel z truskawkami, jajkiem na twardo i ze szparagami
szparagi / śniadanie / jajko
Kluski z wędzonego twarogu z polską dukkah i ze szparagami
szparagi / kluski / twaróg
Reklama