Kukbuk
Kukbuk

Sałatka z ogórka i arbuza

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
2 porcje:
arbuz
2 plastry
ogórek
4 sztuki
słodkie sezonowe owoce
1 szklanka
winegret:
oliwa
2 łyżki
miód
1 łyżeczka
tabasco
kilka kropel
sól
pieprz

Przepis: Kasia Bem


Stylizacja: Małgorzata Białobrzycka


Zdjęcie: dinnershow.studio

Krok 1

Arbuza i ogórki kroimy i mieszamy z pozostałymi owocami. Przygotowujemy winegret z oliwy, miodu i tabasco – mieszamy składniki i powstałym sosem polewamy sałatkę. Możemy posypać ją odrobiną zmielonej gruboziarnistej soli i świeżo mielonym pieprzem.

Sprawdź inne przepisy z ogórkiem:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk