Rolada drobiowa z szynką parmeńską i ze szpinakiem z coleslaw
czas przygotowania: 70 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Coleslaw:
- rodzynki
- 60 g
- czerwona kapusta
- 300 g
- marchewka
- 1 sztuka
- szalotka
- 1 sztuka
- sok z cytryny
- 2 łyżki
- sól
- 1 łyżeczka
- majonez
- 4 łyżki
- kwaśna śmietana
- 2 łyżki
- ocet winny
- 1 łyżka
- cukier
- 1 łyżeczka
- czarny pieprz
- do smaku
- Rolada:
- pierś kurczaka
- 600 g
- sól
- 1 łyżeczka + ½ łyżeczki
- czarny pieprz
- 1 łyżeczka + ⅓ łyżeczki
- rozpuszczone masło
- 15 ml
- cebula
- ½ sztuki
- czosnek
- 1 ząbek
- masło
- 2 łyżki
- szpinak liście Hortex
- 200 g
- gałka muszkatołowa
- ⅓ łyżeczki
- tarty parmezan
- 50 g
- suszone pomidory z zalewy
- 12 sztuk
- prażone orzechy włoskie
- 30 g
- szynka parmeńska
- 150 g
- Ziemniaki:
- młode ziemniaki
- 300 g
- sól
- 1 łyżka
- liść laurowy
- 2 sztuki
- czosnek
- 2 ząbki
- czarny pieprz
- ½ łyżeczki
- masło
- 50 g
- Sos:
- czosnek
- 1 ząbek
- masło
- 1 łyżka
- śmietanka 30%
- 200 ml
- gorgonzola
- 100 g
- sól
- do smaku
- czarny pieprz
- do smaku