Kukbuk
Kukbuk

Spaghetti z paprykowym pesto, tofu i ze szpinakiem

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 20 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
tofu twarde
400 g
mąka pszenna
2 łyżki
skrobia ziemniaczana
1 łyżka
sól
do smaku
pieprz
do smaku
oliwa
4 łyżki
szpinak
150 g
spaghetti
400 g
Barilla Pesto Calabrese
1 słoiczek
prażony sezam
1 łyżka

Przepis i wykonanie: Diana Kosiorek


Zdjęcie: Maciek Niemojewski


Stylizacja: Marcin Lewandowski

krok 1

Dzień wcześniej wyjmujemy tofu z opakowania, zawijamy w ściereczkę i obciążamy.

krok 2

Tofu kroimy na plastry ½-centymetrowej grubości. Obtaczamy je w mieszaninie mąki, skrobi i soli. Smażymy na rozgrzanej oliwie z każdej strony.

krok 3

Na patelnię z tofu dorzucamy szpinak, mieszamy i dusimy, aż zmięknie.

krok 4

Makaron gotujemy al dente, odcedzamy – zostawiamy 100 mililitrów wody z gotowania.

krok 5

Spaghetti dorzucamy na patelnię, dodajemy pesto i wodę z gotowania makaronu. Dokładnie mieszamy.

krok 6

Podajemy posypane sezamem.

Materiał powstał we współpracy z marką Barilla.

Więcej podobnych przepisów:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk