![Wypróbuj przepis na gnocchi w sosie z gorgonzoli](https://mediaconvert.kukbuk.pl/7eFFH11HGnEN7vIfDbS5aT-fwbv4lKRI_Dtasl8zDDw/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjEvMTEtMTYv/R29yZ29uem9sYTM3/NTRfMS5qcGc.jpg)
Gnocchi w kremowym sosie śmietanowym z gorgonzolą piccante i ze szpinakiem baby
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Gnocchi:
- ziemniaki ugotowane w mundurkach
- 500 g
- masło
- 20 g
- sól
- 2 łyżeczki
- mąka pszenna typu 500
- 120 g
- jajko „zerówka”
- 1 sztuka
- skrobia ziemniaczana
- do podsypania
- Sos:
- żółta cebula
- 1 sztuka
- czosnek
- 2 ząbki
- papryczka chili
- ¼ sztuki
- suszone pomidory
- 15 g
- masło
- 15 g
- śmietana 30%
- 150 ml
- gorgonzola piccante
- 80 g
- mascarpone
- 20 g
- skórka z cytryny
- z ½ sztuki
- szpinak baby
- 180 g
- cukier trzcinowy
- ½ łyżeczki
- sos sojowy
- 1 łyżka
- pieprz
- do smaku
- Do podania:
- parmezan
- 15 g
- papryczka chili
- kilka plasterków
- natka pietruszki
- według uznania
- prażone orzechy laskowe
- 15 g