Kukbuk
Kukbuk

Fasolka szparagowa z halloumi, brzoskwinią i czosnkowym pangrattato

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 25 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
2 porcje:
zielona fasolka szparagowa
300 g
ser halloumi
1 opakowanie
brzoskwinia
1 sztuka
oliwa Monini Classico
6 łyżek
bułka tarta
5-6 łyżek
czosnek
1-2 ząbki
oliwa Monini GranFrutatto
2 łyżki
sól
pieprz

Materiał powstał we współpracy z marką Monini. 


Przepis, stylizacja i zdjęcie: Ala i Jula Krasnodębskie

Krok 1

Fasolkę szparagową wrzucamy do osolonej, wrzącej wody i gotujemy przez 8-10 minut, aż będzie al dente.

Krok 2

W międzyczasie kroimy w plastry białą brzoskwinię oraz ser halloumi, a następnie podsmażamy go na oliwie Monini Classico. Na tej samej patelni podsmażamy chwilę ugotowaną fasolkę na oliwie Monini Classico.

Krok 3

Aby przygotować pangratatto, rozgrzewamy oliwę Monini Classico na patelni i podsmażamy na niej bułkę tartą z czosnkiem oraz solą.

Krok 4

Na półmisek wykładamy fasolkę szparagową, na nią halloumi wraz z brzoskwiniami. Polewamy oliwą Monini GranFruttato. Całość posypujemy pangrattato.

Sprawdź też inne przepisy z fasolką:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk