sezon na:
pomarańcze
Wbrew pozorom nie zostały nazwane od koloru, tylko od tamilskiego słówka naru, czyli wonny. Kolor z kolei wziął się od nazwy owocu. Jednak nie tylko barwą hipnotyzują pomarańcze, odczarowując ponurość zimy, lecz także witaminą C, która przeciwdziała przeziębieniom. Podczas zakupów warto wytężyć wzrok - najsmaczniejsze będą te z wystającym „pępkiem”.
-
Donuty pomarańczowe z hibiskusowym lukrem
śniadanie
-
Ciasto z ricottą i pomarańczowym syropem
ciasto / pomarańcze / kuchnia włoska
-
Sałatka z czerwonych pomarańczy
pomarańcze / sałatka / kuchnia włoska
-
Pstrąg łososiowy z orzechowo-pomarańczową panierką z chleba na zakwasie i szafranowym aioli
pomarańcze / łosoś / orzechy
-
Humus z rzodkiewką, sezamem i sosem pomarańczowym
pomarańcze / humus / rzodkiewka
-
Torta di arancia
pomarańcze / kuchnia włoska / ciasto drożdżowe
-
Latte czekoladowo-pomarańczowe
kawa / pomarańcze / napój
-
Napój pomarańczowo-tymiankowy z miodem i wodą gazowaną
tymianek / pomarańcze / miód
-
Konfitura dyniowa z pomarańczą
konfitury / przetwory / dynia
Reklama