Kukbuk
Kukbuk
Jak przygotować sałtkę z granatem, jagodami i pomidorami. PRZEPIS (fot. Jakub Stanek)

Sałatka z granatów i pomidorów

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
mięta
1 pęczek
natka pietruszki
1 pęczek
granat
1 sztuka
jagody
½ szklanki
pokrojone dowolne pomidory
2 szklanki
skórka z limonki
z 1 sztuki
imbir
ok. 4-centymetrowy kawałek imbiru
sok z limonki
z 1 sztuki
oliwa
1 łyżka
sól i pieprz
do smaku

Przepis: Anna Czajkowska


Zdjęcie: Jakub Stanek


Stylizacja: Beata Hadaś

krok 1

Miętę i natkę pietruszki szatkujemy. Granat obieramy, wyjmujemy pestki. Łączymy pestki granatu, sok, który z niego wypłynął, jagody, pomidory, posiekane zioła i skórkę z limonki. 

krok 2

Starty imbir, sok z limonki i oliwę blendujemy na sos i wlewamy go do sałatki. Doprawiamy solą i pieprzem.

Więcej przepisów z jagodami:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Plansza informacyjna PFR

Koszyk