Idealna na szybki lunch, kolację na tarasie albo lekką przekąskę do wina. Feta zapiekana z pomidorami zawsze smakuje znakomicie! Słona feta i soczyste pomidory doskonale się uzupełniają – sól wydobywa naturalną słodycz pomidorów, a ich kwasowość przełamuje kremowość sera. Wystarczy kilka dodatków, by uzyskać efekt jak z restauracji.
Jakich pomidorów użyć? Najlepsze będą małe pomidorki koktajlowe lub pomidorki cherry. Jeśli jednak nie macie ich akurat pod ręką, możecie użyć też zwykłych pomidorów, pokrojonych na małe kawałki. Dobrze sprawdzą się pomidory malinowe.
Kluczem do sukcesu jest też użycie oryginalnej greckiej fety. Lekko słona, idealnie krucha, a pod wpływem ciepła zamieni się w cudownie miękki serowy sos.
Jak zrobić fetę zapiekaną z pomidorami? Sprawdźcie!






