Kukbuk
Kukbuk

Feta pieczona z pomidorami

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 30 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: obiad
pomidorki cherry
700 g
czosnek
3 ząbki
oliwa
2 łyżki
suszone oregano
1 łyżeczka
świeżo mielony czaarny pieprz
1/3 łyżeczki
sól
do smaku
świeże zioła
do posypania

Przepis i przygotowanie: Edyta Przekop


Zdjęcie: Maciek Niemojewski


Stylizacja: Marcin Lewandowski

krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. W naczyniu żaroodpornym układamy oczyszczone pomidorki cherry i czosnek w łupinkach. Polewamy 1 łyżką oliwy i mieszamy. Pomiędzy warzywami, pośrodku kładziemy kostkę fety i polewamy pozostałą oliwą. Posypujemy suszonym oregano, płatkami chili i świeżo mielonym pieprzem. Wstawiamy do piekarnika na mniej więcej 30 minut.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka