Parowane bułeczki ze schabem w kukurydzianej panierce z chrupiącą sałatą
czas przygotowania: 40 minut + 1 godzina wyrastania ciasta
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- 10 sztuk:
- bułeczki:
- mąka pszenna tortowa
- 450 g
- cukier
- 2 łyżki
- suszone drożdże
- 10 g
- proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka
- sól
- 1 łyżeczka
- mleko
- 300 ml
- masło
- 2 łyżki
- olej do smarowania
- mięso:
- filet ze schabu Dolina Dobra
- 4 kotlety
- mąka pszenna
- 2 łyżki
- jajko
- 1 sztuka
- płatki kukurydziane
- 100 g
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
- dodatkowo:
- cukier
- 1 łyżka
- ocet jabłkowy
- 2 łyżki
- musztarda dijon
- 1 łyżka
- olej rzepakowy
- pół szklanki
- miks sałat
- 100 g
- majonez
- 3 łyżki
- sos chili
- 1 łyżeczka