Kukbuk
Kukbuk
Portret Hayi Molcho, właścicielki restauracji NANI, Haya Molcho w białej bluzce i granatowym kuchennym fartuchu

KUKBUK.pl na weekend

Cykl

W nowej odsłonie naszego weekendowego cyklu znajdziecie treści, które – mamy nadzieję – pozwolą wam odpocząć i zregenerować się przed poniedziałkiem! Tessa Capponi-Borawska tłumaczy, czym jest dla niej sezonowość w kuchni, a warszawscy działkowicze opowiadają o szczęściu, jakie płynie z doglądania i pielęgnowania grządek. Zachęcamy was do ćwiczeń z myślą o zdrowym kręgosłupie, a także podpowiadamy, jakim innym aktywnościom możecie poświęcić się w najbliższy weekend. Przygotowaliśmy dla was również specjalne dwudniowe menu, czyli propozycje śniadań, obiadów i deserów, które możecie przygotować w sobotę i niedzielę, korzystając z sezonowych składników!

"Woda jest ciepła. Zielona. Pachnie. W powietrzu czuje się też aromat rozgrzanych ziół. To jest krótka chwila leniwości, w której ciała dotykają się zaledwie spojrzeniami. "

Jolanta Brach-Czaina, "Szczeliny istnienia, Wniknięcie" (s.162)

dzień 1

MENU NA WEEKEND

dzień 2

MENU NA WEEKEND

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka