Menu na weekend: 17-18 kwietnia
Szpinak swoją popularność zawdzięcza przede wszystkim właściwościom prozdrowotnym. My jednak szczególnie cenimy go za łagodny smak, który pasuje niemal do każdego dania!
W chłodne deszczowe dni szukamy pokrzepienia, zerkając w stronę Włoch i Izraela, w których pogoda nigdy nie zawodzi. Przewodnikami po kuchniach tych państw będą Tomasz Zaremba z restauracji JOEL oraz włoska szefowa kuchni, Cristina Catese. Zajrzymy też na targ w poszukiwaniu lokalnych, sezonowych składników, które nadadzą naszemu menu wiosennego charakteru!
Szpinak swoją popularność zawdzięcza przede wszystkim właściwościom prozdrowotnym. My jednak szczególnie cenimy go za łagodny smak, który pasuje niemal do każdego dania!
Wkraczając w weekend, wszystkie zmartwienia zostawiamy za drzwiami – w te dwa dni liczy się tylko wypoczynek. Podpowiadamy, jak można spędzić ten czas, by naprawdę się zrelaksować!
Otworzyła się w lutym, mimo pandemii, i od razu przyciągnęła uwagę amatorów kuchni Bliskiego Wschodu. Joel Sharing Concept to smak i klimat Izraela, które prosto z Tel Awiwu przywieźli właściciele restauracji Piotr Klimczak i Kuba Ciołkowski.
Kiedy w kwietniu przeplatają się słoneczne i chłodne dni, na targu pojawiają się rzodkiewka, rabarbar i świeże zioła. Korzystają z ocieplenia, ale dobrze znoszą też niskie temperatury. Podpowiadamy, jakie potrawy można przygotować z tych produktów.
Pod twardymi zewnętrznymi liśćmi kryje się delikatne serce karczocha – jeden z najsmaczniejszych składników kuchni śródziemnomorskiej. Razem z Cristiną Catese podpowiadamy, jak ocenić świeżość karczochów, jak je umyć i co z nich przygotować
Odwiedzamy zawodowych kucharzy w ich domowych kuchniach. Rozmawiamy pięć minut – tyle ile gotuje się jajko na twardo. Pytamy o to, czy i jak gotują w domu, co lubią jeść i jakie produkty zawsze mają w szafkach.
Szpinak swoją popularność zawdzięcza przede wszystkim właściwościom prozdrowotnym. My jednak szczególnie cenimy go za łagodny smak, który pasuje niemal do każdego dania!
Wkraczając w weekend, wszystkie zmartwienia zostawiamy za drzwiami – w te dwa dni liczy się tylko wypoczynek. Podpowiadamy, jak można spędzić ten czas, by naprawdę się zrelaksować!
Otworzyła się w lutym, mimo pandemii, i od razu przyciągnęła uwagę amatorów kuchni Bliskiego Wschodu. Joel Sharing Concept to smak i klimat Izraela, które prosto z Tel Awiwu przywieźli właściciele restauracji Piotr Klimczak i Kuba Ciołkowski.
Kiedy w kwietniu przeplatają się słoneczne i chłodne dni, na targu pojawiają się rzodkiewka, rabarbar i świeże zioła. Korzystają z ocieplenia, ale dobrze znoszą też niskie temperatury. Podpowiadamy, jakie potrawy można przygotować z tych produktów.
Pod twardymi zewnętrznymi liśćmi kryje się delikatne serce karczocha – jeden z najsmaczniejszych składników kuchni śródziemnomorskiej. Razem z Cristiną Catese podpowiadamy, jak ocenić świeżość karczochów, jak je umyć i co z nich przygotować
Odwiedzamy zawodowych kucharzy w ich domowych kuchniach. Rozmawiamy pięć minut – tyle ile gotuje się jajko na twardo. Pytamy o to, czy i jak gotują w domu, co lubią jeść i jakie produkty zawsze mają w szafkach.
menu na weekendSobota
menu na weekendNiedziela