Kukbuk
Kukbuk

Musisz mieć ukończone 18 lat, aby korzystać z tej treści.

Czy jesteś pełnoletni?

Step into the blue

Przekroczywszy progi Messalki – dawnej warszawskiej łaźni, a dziś przestrzeni eventowej – zanurzyliśmy się w eteryczny świat pełen ambientowych dźwięków.

Tekst: Joanna Szyndler

Zdjęcie główne i zdjęcia w tekście: Jakub Słodkiewicz

Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 1 minutę!

„Step into the blue”, zachęcało hasło wieczoru. Otoczyły nas mgła, lustra, mozaiki i szemrząca woda. Na stołach miały się lada moment pojawić dania inspirowane lasem i dopasowane do nich koktajle. Tak wyglądał wieczór organizowany przez KUKBUK i Bombay Sapphire.  

Kolacja obfitowała w niebanalne połączenia. Mazurskim rakom z pieczonymi pomidorami, koprem włoskim i ze skórką cytryny towarzyszył koktajl Pomidor! – z pomidorem, kakao, cytryną fino i oczywiście Bombay Sapphire – który zaskoczył i zachwycił naszych gości. Do sandacza z migdałami dołączył koktajl z ginem, cytryną, migdałem i buraczaną pianą z wermutu.

A to tylko wybrane przykłady niezwykłych dań skomponowanych przez szefa kuchni Michała Kozłowskiego i dopasowanych do nich koktajli, za które odpowiadał Paweł Hyba, ambasador marki Bombay Sapphire. 

Ponad 40 gości ze świata kulinariów i internetu zachwyciły nie tylko serwowane dania i koktajle, ale także niezwykła scenografia przygotowana przez Wito Bałtuszysa i oprawa muzyczna, za którą odpowiadała Tosia Ulatowska.  

Poznaliśmy świat Bombay Sapphire pełen piękna.  

Artykuł powstał we współpracy z marką Bombay Sapphire.

Sprawdź też:

Chcemy wiedzieć co lubisz

Wiesz, że im więcej lajkujesz, tym fajniejsze treści ci serwujemy?

Koszyk