Orzeźwiające szprycery to pieśń przeszłości – kiedy na dworze pada śnieg, a temperatura spada poniżej zera, sięgamy po gorące trunki. Alkohol na ciepło będzie smakować szczególnie dobrze w towarzystwie owoców, korzennych przypraw czy innych ciepłych napojów, takich jak gorąca czekolada lub kawa. O ile rum będzie świetną podstawą kremowego eggnogu, o tyle cydr zyska na smaku w połączeniu z cytrusami, goździkami, cynamonem i miodem. Choć sposobów na grzańce i inne podawane na ciepło alkohole jest co niemiara, wszystkie znakomicie sprawdzą się podczas zimowych wieczorów.

Rozgrzewające napoje alkoholowe na zimę
Grzaniec, gorąca czekolada z bourbonem, a może aksamitny eggnog na ciepło? W zimowe wieczory wyciągamy z szuflady korzenne przyprawy i otwieramy butelkę wina – sezon na rozgrzewające alkohole trwa!
Opublikowano: 2 Grudnia 2020
Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 2 minuty!