Jeśli trend meal prep jest wam znany, ale zgłębienie tematu zostawialiście na później albo nie mieliście pomysłu na potrawy, które można zrobić na zapas i zjadać przez tydzień lub dwa, mamy dla was przepisy, z którymi łatwiej będzie zacząć. A jeśli to dla was nowy temat, zachęcamy do jego zgłębienia, bo samodzielne przygotowywanie tzw. domowej diety pudełkowej pozwala nie tylko zaoszczędzić czas i energię, ale również jeść zdrowo i różnorodnie i marnować mniej jedzenia. Same zalety!
Przygotowaliśmy dla was pięć propozycji – na śniadanie, zupę i drugie danie. Każda z potraw może być przełożona do specjalnego pojemnika lub woreczka strunowego i hermetycznie zamknięta dzięki odessaniu powietrza. W ramach meal prepu postawiliśmy na pakowanie próżniowe, ponieważ dzięki tej metodzie jedzenie pozostaje świeże i smaczne przez dłuższy czas, a do tego zachowuje wartości odżywcze.