Rozmowy w gronie najbliższych – o rzeczach poważnych, jak i błahych, o konkretach, ale też na niewiele wnoszące tematy. Swobodna atmosfera do niczego nie zobowiązuje, ale warto delikatnie ją podkręcić, najlepiej czymś pysznym do jedzenia i picia. Popołudniowe spotkania nie rządzą się żadnymi kulinarnymi prawami, bo możemy zaprosić znajomych zarówno na późne śniadanie, które niepostrzeżenie zmieni się w obiad, jak i przekąski w stylu finger food.
Może być wytrawnie, ale i na słodko. Spotkanie zasiadane przy stole, ale i podsiadane gdziekolwiek – pełna dowolność. Podobnie w temacie serwowanych napojów, choć zawsze w takich towarzyskich okolicznościach idealnie odnajduje się kawa, która może być również jednym ze składników serwowanych dań. Jej zdolności adaptacyjno-socjalizacyjne znane są nie od dziś. Są tylko dwa warunki – musi być starannie przygotowana z ziaren bardzo wysokiej jakości.
Mistrzostwo smaku można uzyskać jedynie wspomagając się odpowiednim ekspresem. Idealnym wyborem będzie automatyczny ekspres EQ900 plus, który dzięki inteligentnym technologiom zapewnia doskonały balans pomiędzy kawą, wodą, temperaturą i ciśnieniem oraz pozwala wydobyć z każdego ziarna maksimum aromatu i smaku. Istotnym ułatwieniem jest automatyczne czyszczenie i odkamienianie, które uruchamia się tylko wtedy, gdy zachodzi taka potrzeba i tylko wtedy, gdy urządzenie nie jest używane. Specjalne wkłady, wystarczające na dziewięć miesięcy, przechowywane są w urządzeniu.
Coś nam się wydaje, że smak kawy przygotowanej w tym ekspresie szybko stanie się jednym z tematów waszego spotkania. Podobnie jak nieoczywiste dania z jej wykorzystaniem, bo to właśnie kawa z ekspresu Siemens EQ900 plus zainspirowała nas do stworzenia tych niecodziennych połączeń. Kawa w kuchni tex-mex? Proszę bardzo. Gorący napar w połączeniu z gorgonzolą? A jakże! Zapraszamy na kawową ucztę.