Pączkowy szał ogarnia Kraków co roku. Odłóżmy dziś na bok dyskusję o wyższości lukru nad cukrem pudrem. Nie kłóćmy się też, czy robione na wzór pączków drożdżówki, tzw. pączki pieczone, zasługują na to miano. Skupmy się na pączkach, którym najbliżej do klasyki – poszukajmy najlepszych pączków smażonych, które kuszą złocistą skórką i aromatem rozchodzącym się po całym mieście.
Zaglądamy zarówno do tradycyjnych cukierni, w których swoje kubki smakowe trenowały całe generacje krakusów, jak i do miejsc nowych i modnych, gdzie pączki smaży się specjalnie na tłusty czwartek, a smaki nadzienia najlepiej odzwierciedlają panujące w gastronomii trendy.
Mieszkańcy Krakowa dzielą się na tych, którzy wychowali się na pączkach od Cichowskich, Śliwy lub od Michałka. Nic więc dziwnego, że co roku pojawiają się one w rankingach pączków i tylko wymieniają się miejscami na podium. Oto najlepsze pączki w Krakowie!