Kukbuk
Kukbuk
Serek śniadaniowy na bazie serka wiejskiego z dodatkiem rzodkiewki, ogórka, szczypiorku i celubli dymki; sezonówki rzodkiewka, cebula dymka, ogórek

Serek śniadaniowy z rzodkiewką, ogórkiem i ze szczypiorkiem

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut
typ diety: fit
typ posiłku: śniadanie
szczypiorek
2 łyżki
dymka
1 sztuka
zielony ogórek
1/2 sztuki
rzodkiewka
4 sztuki
serek wiejski
300 g
sól
do smaku
pieprz
do smaku

Przepis: Edyta Przekop


Stylizacja: Agata Jankowska


Zdjęcie: Maciej Niemojewski

krok 1

Warzywa dokładnie myjemy. Szczypiorek i dymkę siekamy. Ogórek i rzodkiewkę kroimy w małą kostkę.

krok 2

Do miseczki przekładamy serek wiejski razem ze śmietanką, dodajemy przygotowane warzywa, doprawiamy solą i pieprzem.

krok 3

Łączymy wszystkie składniki. Serek podajemy z kromką świeżego pieczywa.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka