Malinowo-różany sernik z nerkowców
czas przygotowania: 30 minut + 1 godzina chłodzenia
typ diety: wegańska
typ posiłku: deser
- Tortownica 15 cm:
- spód:
- sezam
- 25 g
- orzechy włoskie
- 90 g
- ekspandowany amarantus
- 2 łyżki
- olej kokosowy
- 2 łyżki
- daktyle (namoczone i zmiksowane)
- 20 sztuk
- kakao
- 1 łyżka
- olej sezamowy
- kilka kropli
- masa malinowo-różana:
- mleczko kokosowe
- 1 puszka
- agar
- 1 łyżeczka
- maliny
- 110 g
- woda różana
- 3 łyżki
- olej kokosowy
- 2,5 łyżki
- syrop z agawy
- 5-6 łyżek
- nerkowce (namaczane przez kilka godzin)
- 150 g
- Do dekoracji:
- prażone płatki migdałów
- maliny
- płatki róży
- kruszone kakao
- sezam