Kukbuk
Kukbuk
Przepis na deser z brzoskwiniami, malinami i lodami. Jak przygotować Melbę - PRZEPIS (fot. Radek Polak)

Melba

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 40 minut + czas studzenia
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
brzoskwinia
2 sztuki
cukier
4 łyżki
wanilia
1 laska
sok z cytryny
z ½ sztuki
woda
1 szklanka
sos malinowy:
maliny
½ kartonika
cukier
2 łyżki
do podania:
lody śmietankowe
2 porcje

Przepis i przygotowanie: Bartek Polak


Zdjęcie: Radek Polak


Stylizacja: Magda Olszewska-Kaniuk

krok 1

Brzoskwinie przepoławiamy. Laskę wanilii przecinamy wzdłuż na pół. Wszystkie składniki deseru gotujemy 30 minut.

krok 2

Maliny i cukier podgrzewamy na patelni przez 5 minut. Aby sos był aksamitny i bez pestek, przecieramy go przez sito.

krok 3

Brzoskwinie podajemy wystudzone z porcją lodów śmietankowych i sosem malinowym.

Ten i więcej podobnych przepisów znajdziecie w wydaniu: Wszystko płynie Magazynu KUKBUK >>

Więcej propozycji na deser:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Plansza informacyjna PFR

Koszyk