Kukbuk
Kukbuk
Lemoniada rozmarynowa z malinami

Lemoniada rozmarynowa z malinami

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut + czas chłodzenia
typ diety: dowolna
typ posiłku: napój
świeży rozmaryn
20 g
woda
1½ l
cytryna
3 sztuki
cukier trzcinowy
120 g
sól morska
1 g
maliny
50 g

Przepis i przygotowanie: Michał Toczyłowski


Stylizacja: Magda Olszewska-Kaniuk


Zdjęcie: dinnershow.studio

krok 1

Rozmaryn zalewamy wodą. Podgrzewamy – wyłączamy chwilę przed wrzeniem. Zostawiamy do wystygnięcia.

krok 2

Wyciskamy sok z cytryn do dzbanka, wsypujemy cukier trzcinowy i sól morską, mieszamy. Dodajemy maliny i zalewamy ostudzonym płynem rozmarynowym. Możemy dorzucić kilka kostek lodu.

Ten i więcej podobnych przepisów znajdziecie w wydaniu: Wszystko płynie Magazynu KUKBUK >>

Więcej przepisów:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk