Gołąbki z bigosem, ziemniakami i sosem pieczeniowym
czas przygotowania: 90 MIN
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- FARSZ:
- suszona śliwka
- 6 sztuk
- suszony borowik
- 4 sztuki
- cebula
- 1 sztuka
- oliwa
- do smażenia
- kiełbasa myśiwska
- 1 sztuka
- kiszona kapusta
- 500 g
- kapusta włoska
- 400 g
- liść laurowy
- 1 sztuka
- ziele angielskie
- 2 sztuki
- kminek mielony
- 1/2 łyżeczki
- ziemniaki
- 400 g
- sól
- do gotowania i do smaku
- masło
- 2 łyżki
- mielony czarny pieprz
- do smaku
- SOS PIECZENIOWY:
- Sos pieczeniowy Jasny Winiary
- 2 oakowania
- DO PODANIA:
- zewnętrzne liście kapusty włoskiej
- 8 dużych sztuk