![Sernik z kandyzowaną skórką pomarańczy i budyniem, Winiary, przepis Tomek Zielke](https://mediaconvert.kukbuk.pl/PVgIEojBsQrMu5oOw39AJsQLVlYdB8GemtyH5GBtTQc/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMTItMDMv/V2luaWFyeTA4MDdf/a29waWFfdDdMb0ll/TV90aW5pZmllZC5q/cGc.jpg)
Sernik z kandyzowaną skórką pomarańczy i budyniem
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
- SPÓD:
- herbatniki maślane
- 100 g
- masło
- 30 g + do natłuszczenia
- mąka pszenna
- 1 łyżeczka
- jajko "zerówka" roztrzepane
- 2 łyżki
- KANDYZOWANA SKÓRKA POMARAŃCZOWA:
- pomarańcza
- 2 sztuki
- cukier
- 100 g
- MASA SEROWA:
- masło
- 90 g
- cukier
- 90 g
- kremowy serek typu Philadelphia
- 750 g
- mąka pszenna
- 20 g
- Budyń Śmietankowy Winiary
- 1 opakowanie
- jajko "zerówka"
- 3 sztuki